Selecteer een pagina

stappenplan voor succes en energie

Met deze 5 stappen boost jij jouw carrière en boek je sneller succes! 

Wil je verder in je persoonlijke ontwikkeling? Zichtbaar en assertief zijn op je werk en succesvol zijn door meer uit je carrière te halen? Er zijn vaak veel twijfels waarom je niet de stappen zet die nodig zijn om jouw carrière die impuls te geven om echt succesvol te worden. Laat je niet tegenhouden door de omstandigheden binnen de organisatie of je eigen twijfels.

Met behulp van dit artikel zul je de kansen zien die deuren voor je zullen openen en jouw het maximale uit jezelf laten halen. Lees dit artikel volledig door om erachter te komen hoe jij jouw kansen in de praktijk pakt! 

Veranderen van werk…..

Veranderingen en reorganisaties zijn aan de orde van de dag en bestaan al sinds het ontstaan van bedrijven en organisaties. Het personeel is veroordeeld tot deze constante stroom aan chaos en onzekerheid die we moeten doorstaan. Ik sprak onlangs iemand die als meer dan 30 jaar in trouwe dienst was bij hetzelfde bedrijf. Anderhalf jaar geleden kreeg hij de stempel “boventallig” en daarmee kwam een einde aan zijn loopbaan. Natuurlijk is dit een pijnlijke gebeurtenis, maar hij vertelde dat hij na een tijdje pas besefte dat het hem goed beviel en eigenlijk blij was dat dit hem overkomen was.

De nieuwe situatie gaf hem de rust en ruimte om kanten van zichzelf te ontdekken waarvan hij niet eens wist dat hij ze bezat. Nieuwe deuren openden zich voor hem en doet nu dingen op professioneel gebied die nieuw en uitdagend zijn voor hem. Een mooie afloop van een vervelende gebeurtenis. Het is bijzonder om te zien wat sommige situatie in positieve zin kunnen veroorzaken. 

Progressie in plaats van perfectie.

Uiteraard overkomt niet iedereen dit en loopt jouw functie misschien geen gevaar, maar voel je je niet prettig in je huidige baan. Bedrijven moeten constant inspelen op de wensen van de markt om relevant te blijven en zoveel mogelijk uit de concurrentiesfeer te blijven. Dit vergt aanpassingen, ook van de medewerkers. Er wordt van alles bedacht om te innoveren, ook op het gebied van management. Verschillende nieuwe methodieken worden geïntroduceerd, de één met meer succes dan de ander, allemaal gebaseerd om het maximale uit de mensen te halen. Aan de andere kant is er het kostenverhaal en wordt arbeid zo goedkoop mogelijk ingekocht. Flexibiliteit en (re) organiseren zijn nodig om voorbereid te zijn op de toekomst. De vraag die voor jou van belang is; what’s in it for me? 

Je bent al goed met jouw kwaliteiten!

Jouw professionele competenties kunnen straks het verschil gaan maken. Anders organiseren van werk, communicatie en samenwerking vormen de sleutel tot toekomstig succes. Vaarwel bitcoins. Welk nieuw en assertief gedrag moet jij ontwikkelen om in te spelen op de veranderende vraag van de markt? Een vraag die je voor jezelf moet beantwoorden en wij helpen je alvast op weg. 

Stel je voor dat je op vakantie gaat naar het buitenland, met de auto. Je begint al ver van tevoren met de voorbereiding. Alles is geregeld, behalve de bestemming. Met je meegenomen proviand kom je een heel eind, maar wat schiet je op met je dure navigatie als je geen doel hebt? Dit geldt ook voor je professionele carrière. Het is van belang om een helder doel voor ogen te hebben. Begin eens met jezelf de vraag te stellen waar je over 5 jaar wil zijn. Als je daar over na gaat denken, zul je merken dat dat al knap lastig te beantwoorden is. Eerst maar eens terug naar de basis; hoe ga je verder met je ontwikkeling en kun je zichtbaar worden op de werkvloer om meer succesvol te worden en meer uit je carrière te halen?

Wees eerlijk tegen jezelf, wat zijn je concrete doelen? Lastig hè? Dat is dus precies het probleem. Vage doelen is als in je auto stappen zonder te weten waar je heen gaat. Dat zorgt dat je doelloos rond rijdt en verdwaalt. Dat is jammer en een verspilling van je kostbare tijd. Kijk ook eens terug naar wat je al bereikt hebt en de stappen die je al gemaakt hebt. Dit is de basis voor de volgende stap in je toekomst. 

Leren gebeurt buiten jouw comfort zone.

Neem goed de tijd om in alle rust jouw doelen helder te krijgen en schrijf ze op. Daarna ga je dingen schrappen en je tekst, net zolang tot je nog maar 4, 5 of maximaal 6 woorden overhoudt. Dat kan confronterend zijn, maar geeft je uiteindelijk wel een heel concreet en uitdagend doel. Leg de lat niet te laag! Ook al denk je misschien dat het niet haalbaar is, je kunt meer dan je denkt. Het geheim is om te doelen op te delen in kleine realistische stapjes. Het werkt net zoals conditie opbouwen, je gaat steeds net een stukje verder om je uiteindelijke doel te halen. Op die manier hou je jezelf uitgedaagd en gemotiveerd om steeds weer een nieuw doel te bereiken. 

Net zoals een sporter hou je je voortgang bij in je persoonlijk ontwikkelplan. Data! Tegenwoordig zijn er legio appjes beschikbaar die data verzamelen die je na de training kunt nalezen en je ontwikkeling in kaart brengen. Met deze handige hulpmiddelen weet je precies wat je volgende actie is en wat je moet doen. 

Communicatie met jouw omgeving.

Nadat je je doel hebt vastgesteld en een nieuwe uitdaging hebt bepaalt, moet je zorgen voor een team van mensen om je heen. Dit kan een team van mensen zijn die je vertrouwt of waar je tegen op kijkt. Op zich maakt het niet uit of dit collega’s, vrienden of familie zijn. Het moet een team zijn die jou regelmatig feedback kunnen geven over jouw acties. Feedback van, en communicatie met je omgeving is een hele belangrijke factor om verder te komen.

Net zoals een sporter moet je ook regelmatig terugkijken of de acties die je hebt uitgevoerd. Dit kan elke dag zijn, om de paar dagen of elke week. Door terug te kijken ontdek je mogelijk interessante competenties en wordt de kans groter das je ontwikkeling versneld verloopt. 

Stappenplan

Voor de duidelijkheid hier nog even een opsomming van de benodigde en consequente acties om jouw carrière serieus te boosten: 

1. Stel een helder en duidelijk doel. 

2. Beloon jezelf voor het behalen van kleine successen. 

3. Blijf jezelf uitdagen en ga uit je comfortzone. 

4. Vraag je omgeving regelmatig om eerlijke feedback. 

5. Hou jezelf regelmatig een spiegel voor. Reflecteer! 

Als je het volhoudt om deze stappen regelmatig uit te voeren de komende 3 maanden, dan gaan er gegarandeerd nieuwe deuren voor je open, dat kan ik je beloven. 

Tot slot

Je hebt het einde van dit artikel behaald en daarmee de eerste basis gelegd! Je kunt nu in de praktijk aan de slag met je persoonlijk ontwikkelplan. Ik wens je heel veel plezier en succes. Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt, dan sta ik graag voor je klaar. Het eerste gesprek krijg je van mij cadeau. Je hebt niets te verliezen en zult in ieder geval nieuwe inzichten krijgen die jou verder kunnen helpen. Je kunt me bereiken door me te mailen of te appen. Graag tot snel!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

0