Selecteer een pagina

Hallo, ik ben Bob Konings

Alles begint met een droom…..

 

Kort nadat ik de consultancy wereld binnentrad had ik een droom. Organisaties veranderen zodat mensen meer vrijheid kregen om te doen waar ze echt goed in zijn. Wat ik mij niet realiseerde was dat organisaties bestonden uit mensen. En dat in dat soort complexe omgevingen veranderen toch best wel lastig was. Trainingen brachten tijdelijk succes, terwijl we naar meer op zoek zijn. Coachingsessies gaven mooie inzichten, maar zijn niet duurzaam. Dat moet anders, vind ik.

Mijn waarden en overtuigingen

 

et|icon_check_alt2|R

Ik geloof oprecht in respect. Ik zie mensen zoals ze zijn en luister eerlijk naar wat ze mij vertellen. Ik ben gewoon oprecht nieuwsgierig naar jouw verhaal. 

et|icon_check_alt2|R

Plezier maken zorgt voor energie. Het maakt je sterker en je kunt meer aan. Energie is de wil om iets tot werkelijkheid te maken. Je begrijpt dat ik dit altijd centraal stel.

et|icon_check_alt2|R

Het gevoel hebben iets toe te voegen of een bijdrage leveren. Dat is inzet. Ik zet in op jouw doel. Ik zet hoog in. Mijn doel? Meer vrijheid en plezier in het werk.

Mijn verhaal

 

Korte levensloop

Thuis waren we met z’n vijven en ik heb twee zussen. Op jonge leeftijd wilde ik dingen al anders doen. Ik wist alleen nog niet hoe. Makkelijk was het niet, mijn vader en moeder zagen dingen toch vaak anders. En daar had ik moeite mee. Mede omdat ik wilde dat zij veranderden en niet ik. Het gevolg was dat ik een soort ‘buitenbeentje’ werd en nooit echt verbinding kon maken. Ik stond er min of meer alleen voor en moest alles alleen uitzoeken.

Eerlijk gezegd als ik kijk waar ik nu ben, dan realiseer ik me dat ik van heel ver ben gekomen. Vanaf de pubertijd liep het niet altijd op rolletjes. Moeizame studie periode, niet altijd begrepen worden op mijn werk, vele malen op mijn bek gegaan, vaak gefrustreerd omdat ik niet werd gezien. De andere kant van de medaille heeft mij geen windeieren gebracht. Ik heb mijn kwaliteiten en mijn talenten ontdekt en geleerd deze op de juiste manier in te zetten. 

Vanaf het moment dat een dominee tegen mij zei: ‘wacht maar totdat je met je rug tegen de muur staat’, heeft die uitspraak mij aan het denken gezet. Tot aan die ene keer dat een collega en de mede-eigenaar van het consultancy buro, waar ik voor werkte, tegen mij zei dat hij niets wilde missen.  Hij vertelde namelijk dat hij zichzelf weleens aan de hemelpoort zag staan. En dat hij dan terugkeek, en dan zag dat hij nog zoveel had kunnen doen. Anderhalf jaar later overleed hij. Dat was voor mij het moment om te kiezen. Te kiezen om elke dag een van de kansen te pakken om weer te groeien. Te ontwikkelen om het beste van mijzelf te laten zien.

Mijn droom wordt werkelijkheid

Ik ben er heilig van overtuigd dat succesvol veranderen bestaat. De wetenschap heeft dat inmiddels met beproefde methodieken aangetoond. Met een paar eenvoudige aanpassingen kom je verder en bereik je meer. Wat dat ook in jouw (werk)leven is. Het is mij ook gelukt en ben nog steeds lerende. Ik stop niet.

Daarom ben ik met Jouw Doel begonnen. Om mensen zoals jij te helpen, als coach, gids of klankbord. En natuurlijk met behulp van innovatieve technologie en bewezen methodieken. de uitkomst? Resultaat- en ontwikkelingsgerichte online coaching voor meer focus en succes.

Mensen werken van nature graag samen, dat is wat ik geloof. Ze willen leren van anderen en bij een moeilijke beslissing willen ze met anderen overleggen. Ik geloof ook dat zij door een gesprek aan te gaan met een ander hun vastgeroeste werk- en denkpatronen kunnen ontdekken. Het gevolg? Ruimte om te veranderen.

Ik kijk dan ook verder dan de vastgeroeste denkpatronen. Weten waar je voor werkt en het ontwikkelen van de goede mindset zijn de basis. Jouw succes hangt af van hoe je deze praktisch en tastbaar maakt. In jouw zakelijk leven en ook in jouw dagelijks leven.

Mijn benadering

Ik ben een prikkelende en creatieve inspirator die gedrevenheid en de ‘why’ altijd goed in balans houdt. Mijn doel: Professionals helpen het makkelijker te maken in dagelijkse werkomgevingen op een manier waarbij het resultaat altijd positief wordt beïnvloedt. Als consultant dacht ik al anders, als transformatie expert werd dat mijn passie. Mijn achtergrond ligt in de trainings en coachings wereld, mijn specialisatie is leiderschapsontwikkeling. Langzaam maar zeker ontstond bij mij de overtuiging dat trainingen niet meer werken. Dit was een keerpunt in m’n carrière en ik ging professionals helpen continu te verbeteren. Als veranderaar en oprichter van JouwDoel help ik samen met mijn team professionals zoeken naar de echte doelen in het (werk)leven en help deze op te delen in kleine haalbare stappen. Natuurlijk ligt de aandacht hierbij altijd op de toepasbaarheid in de dagelijkse activiteiten of persoonlijke omgeving.

Mijn team

Mijn team bestaat uit een netwerk professionals. Door de krachten met elkaar te verbinden, creër ik de beste waarde voor jou. Ik geloof in diversiteit en flexibiliteit. Zo blijf ik scherp op de veranderingen in de maatschappij, de arbeidsmarkt en de wereld van professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Jouw avontuur begint hier

Ben jij klaar om de regie te nemen over je eigen loopbaan en wil je weten hoe Jouw Doel je hierbij kan helpen? Neem dan contact op. Leuk om kennis met je te maken!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

0